У довгу скриньку: проекти перебудови Одеси

1:11  |  16.12.2023
Майбутнє Одеси

Розвиток містобудування та урбаністики у місті Одеса завжди залишається невід’ємною та завжди актуальною темою. Навіть у період воєнних подій архітектори не зупиняють свою творчість, вдосконалюючи проєкти реконструкції та відновлення Одеси.

Яким буде місто?

Головним стратегічним планом міста Одеса є його Генеральний план, де закладені рішення про подальший розвиток територій міста з урахуванням потреб місцевих мешканців.

Урбаніст Петро Обухов називає Генплан комплексним стратегічним документом для розвитку міста. Проте, він вказує на відсутність чіткого та зрозумілого плану, який би визначав напрямки руху міста. Обухов вважає, що основною проблемою не є корупція, а скоріше хаотичний розвиток, який відбувається в Одесі.

За словами урбаніста, необхідно спочатку визначити пріоритети для міста — чи буде воно орієнтоване на туризм, промисловість чи стане транспортним центром. Проте, незалежно від цього, важливим залишається підвищення якості життя місцевих мешканців. Це включає в себе забезпечення населення якісним міським громадським транспортом, дорогами та комунальними послугами. Нажаль, Одеса поки не може похвалитися задовільним рівнем цих послуг.

Наприклад, наразі місто щорічно витрачає значні суми на доплату за газ для опалення, які покладаються на мешканців. Зокрема, це становить принаймні півмільярда гривень щороку. В даній ситуації необхідно проводити реформи, зокрема, зробити роботу котелень ефективнішою. Відновлення ефективного опалення для будинків може призвести до збереження коштів, які можна спрямувати на поліпшення умов життя та розвиток житлово-комунального господарства.

Забудова

Житлові райони повинні бути оздоблені зеленими зонами, дитячими майданчиками, медичними центрами та навчальними закладами. Те, що відбувається зараз, наприклад, в Аркадії, на Краснова (між Адміральським проспектом і Середньофонтанською), — це не те, що мало б слугувати прикладом для дій. У цих районах відсутні школи, хоча туди збираються тисячі мешканців. Це має негативний вплив, зокрема, на транспортні потоки. Проте, ніхто не задумався над цим. Тепер потрібно вигадувати складні рішення, аби зробити життя там комфортним для людей. У районі «Альтаїра» досі немає шкіл, але там, принаймні, можна гіпотетично передбачити місце, де вона, можна сподіватись, з’явиться у майбутньому.

Загалом непогано сплановані Черьомушки. Там невисока забудова, район просто затоплений зеленню, в кожному кварталі є школа, дитячий садок, і в серці району — парк. Важко зрозуміти, чому планувальники не здійснили того ж самого у селищах Котовського і Таїрова.

При розробці нових житлових районів можна чергувати нові та старі квартали і, одночасно, покращити їх, створивши більш конденсоване міське середовище з усіма необхідними елементами для життя: бізнесом, школами, дитячими садками. Очевидно, що 25-поверхові споруди просто не вписуються у середовище, яке повинне стати майбутнім Одеси. Навіть дев’ятиповерхівки не завжди ефективно будувати, оскільки вони вимагають додаткової інфраструктури.

Місце для щасливих людей

Урбаністи наполягають на тому, що правильне міське планування може істотно покращити задоволення мешканців життям у місті. Одним із ключових аспектів є створення комфортних публічних просторів: парків, пішохідних зон, та майданів. Наприклад, минулого року в Одесі оголосили конкурси на перебудову двох центральних міських площ: Театральної та Катерининської. Проте жоден з конкурсних проектів не був прийнятий міською радою.

Умови конкурсу на реконструкцію Катерининської площі були дещо дивні. Фокус був лише на трікутній зоні в центрі, де раніше стояв пам’ятник Катерині. Але потрібно розглядати перепланування всієї площі, від центру до Дюка.

Це повинен бути не просто величезний бетонний простір без жодного дерева, а місце, де буде багато зелені та зручні місця для відпочинку. Потрібно створити не лише велику автостоянку, але й атмосферне місце для людей. Площа може стати місцем для організації концертів та ярмарків. Основна мета полягає в розширенні пішохідної зони. Проїзд до Воронцовського провулку та місця для паркування планується залишити вздовж будівель.

Тим не менш, всі ці плани можливо буде реалізувати тільки після закінчення війни. Наразі, що є логічним, всі подібні проекти призупинено і відкладено «на потім». Якою буде Одеса, покаже тільки час.

Подпишитесь на Телеграм Моя Одесса telegram ico!

Нажмите , чтобы читать в Фейсбуке!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: