Одеські пляжі після відкриття: що нового та що варто враховувати

10:02  |  16.08.2023
Пляжі Одеси

Починаючи з минулих вихідних, пляжі Одеси стали відкритими для відвідувачів. Сьогодні розберемося з тим, які пляжі відкриті, що там є, і яка ситуація склалася на сьогоднішній день із безпекою та комфортом відпочиваючих.

Офіційно відкриті пляжі

  • пляж Калетон;
  • Інклюзивний пляж;
  • муніципальний пляж (район 14 Фонтану);
  • пляж «Ікра»;
  • пляж «Чайка»;
  • муніципальний пляж (район 10 Фонтану).

Перебування на цих пляжах дозволено з 08:00 до 20:00.

При цьому знаходитися на пляжі під час повітряної тривоги, при виявленні підозрілих предметів, під час шторму від 2-х балів, на берегових спорудах (пірсах та хвилерізах), а також поза зонами для купання заборонено.

Усі пляжі повинні бути обладнані захисними сітками, спостережно-рятувальними постами, буями, засобами гучного мовлення, що є поблизу укриттів.

Також під забороною вихід до акваторії Чорного моря будь-якого плавзасобу, окрім рятувальних служб.

Навіть на офіційно зачинених пляжах людей вистачає

Що на інших пляжах

Інші пляжі Одеси поки що вважаються закритими. Втім, ані одесити, ані гості міста так не вважають. Достатньо відправитись на Ланжерон або Аркадію, щоб у цьому пересвідчитись. Якщо ви зможете знайти, де припаркувати власне авто — вважайте, вам дуже пощастило. 

Парковка майже завжди повністю заповнена

На пляжах доступні в оренду лежаки, причому як на офіційно відчинених, так і на тих, які такими не вважаються. Виключенням є лише ті пляж, на які обмежено доступ ще минулого року, підходи до них перекриті військовими. Туди ж, куди пройти можна, — будь ласка. Ніхто нікого не зупиняє і не штрафує.Поблизу пляжів працює мінімальна інфраструктура — бари, платні туалети, облаштовано душі з водою. Суттєво не вистачає роздягалень, для такої кількості відвідувачів їх явно замало. На тих пляжах, які вважаються офіційно відкритими, чергують рятувальники, що завжди готові допомогти відпочиваючим на воді.

Що слід враховувати

На пляжах присутній необхідний мінімум сервісу. Тут ви можете обрати собі лежак (ціна в середньому 200-250 гривень за лежак у тіні), а також придбати пиво чи прохолодні напої. Також біля деяких пляжів є невеличкі фудкорти, де можна придбати фаст-фуд у вигляді бургерів та хотдогів.

Рівень чистоти на пляжах дуже різний. Наприклад, та сама «Тільняшка» вважається закритою, але там доволі чисто, на відміну від вже офіційно працюючих пляжів. Битого скла на узбережжі поки що немає, але от пустих стаканів, пластикових кришечок та іншого вже, нажаль, вистачає. На деяких пляжах за чистотою слідкують, на деяких — ні. Тому краще будьте готовими до не надто чистого піску у прибережній зоні.

Про безпеку власне пляжу від впливу мін та інших вибухонебезпечних предметів казати важко. На більшостіодеських пляжів немає бонових загороджень чи сіток, тому повністю виключити можливість потрапляння міни на берег аж ніяк не можна. Рішення про купання у більшості випадків одесити та гості міста приймають самостійно.

Значної кількості патрульних на пляжах поки що не помічено

Перспективи

Влада міста та обласна військово-цивільна адміністрація стверджують, що скорочення кількості відкритих пляжів не планується. У подальшому планується лише збільшення кількості доступних для купання місць по мірі їх облаштування власниками чи міською владою. 

Сподіваємось, що «оксамитовий сезон» в Одесі все ж відбудеться і стане успішним як для відпочиваючих, так і для самого міста. 

 

Подпишитесь на Телеграм Моя Одесса telegram ico!

Нажмите , чтобы читать в Фейсбуке!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: