19-й тиждень вагітності: що потрібно знати?

15:53  |  01.05.2024
19-й тиждень вагітності: що потрібно знати?
Новини компаній

У перші тижні вагітності жінка практично не помічає змін, що відбуваються з нею. І це стосується не лише організму, а й звичок, настрою. Все змінюється, коли малюк дає про себе знати. І це збігається практично з екватором вагітності. Повний термін виношування дитини в утробі матері зазвичай становить 40 тижнів. Якою є дитина на 19 тижні вагітності, що відчуває матір та про що їй варто знати? Це питання, які варто обговорити. Відповіді будуть цікаві будь-якій жінці, яка вже вагітна чи планує народити дитину.

19 тижнів вагітності: корисні відомості

Отже, яким є підхід до екватора вагітності, із чим доводиться стикатися жінкам? Це другий триместр і в той же час п’ятий акушерський місяць. І потрібно виділити кілька важливих моментів.

  1. Лише у першому триместрі жінка зазвичай стикається з проявами токсичності.
  2. Теперішній стан можна назвати не тільки спокійним, а й безтурботним.
  3. Гормони практично не даються взнаки, організм жінки вже перебудувався.
  4. Живіт помітно округлився, але ще не створює ніякого дискомфорту.

Настрій стабільний, періодична нудота пройшла. Самопочуття приємне, можна зайнятися своїми справами.

Але кожній майбутній мамі хочеться більше дізнатися, який стан плода і до чого потрібно готуватися далі. Щодо плоду, то він уже підріс. У нього сформовано вже певні органи, які функціонують. Але на даний момент тіло дитини ще вкрите первородним мастилом. Воно чимось схоже на м’який сир. У казеозного мастила є дуже важливе завдання: захищати ніжне тіло малюка від різних подразнень, адже навколо знаходяться навколоплідні води. Цей захист на шкірі плода поступово зникне, але вже ближче до пологів.

Інформація у цифрах

Плід в утробі росте, розвивається. Практично непомітно, але все ж таки певні зміни відбуваються. Щотижня щось відбувається, не винятком є і цей період. Варто одночасно показати в цифрах, що відбувається на 19-му тижні вагітності з плодом та організмом жінки:

  • вага плода становить 250-300 г;
  • ріст зародка вже 21-22 см;
  • загальна вага жінки збільшується від 3 до 5 кг;
  • навколоплідні води у вазі становлять 300 г.

Зрозуміло, показники в цифрах далі збільшуватимуться. І необхідно зазначити, що за цей 19-й тиждень вагітності вага жінки збільшується від 100 до 200 р.

Але це ще не все, що сталося в стані жінки і зародка до цього часу. Саме на 19-му тижні вагітності легко вдається визначити стать майбутньої дитини. Мабуть, це хвилюючий момент. На цей час зовнішні геніталії малюка повністю сформовані, тому вдасться легко зрозуміти, чекати батькам дівчинку чи хлопчика. Це визначається за допомогою УЗД на прийомі у лікаря.

Плід підріс настільки, що в нього вже розвиваються легені. У матці своєї мами для нього багато простору, тому дитина може не тільки повертатися, а й перекидатися. Але жінка це ще не надто відчуває. Що стосується його положення, голова зазвичай спрямована нагору, ніжками до виходу з матки. На його голові вже помітне перше волосся, що з’являється. Так як шкіра тонка та практично прозора, можна під нею побачити судини. Але все це лише за допомогою УЗД. А ось з 19 тижня вагітності шкіра потовщується, з’являється і підшкірний шар. Варто зазначити і те, що малюк не тільки росте, але завдяки розвитку мозку і розумнішає.

Подпишитесь на Телеграм Моя Одесса telegram ico!

Нажмите , чтобы читать в Фейсбуке!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: