Соус барбекю: що потрібно знати?

13:43  |  29.04.2024
Соус барбекю
Новини компаній

М’ясні страви люблять якщо не всі, так більшість людей. Особливо коли вони готуються на відкритому вогні. М’ясо, смажене на грилі, дуже смачне та ароматне. Але, щоб поліпшити смак, у більшості випадків використовуються різні соуси. Сьогодні компанія Торчин пропонує їх у великій різноманітності. І один з найкращих варіантів — це барбекю соус, який може бути представлений декількох видів. Це робиться для того, щоб легше було підібрати найбільш вигідний варіант, тому що смакові якості та уподобання людей неодмінно відрізняються.

Соус барбекю

М’ясо буває різне, та й жири обов’язково впливають на смакові якості. Щоб надати страві приємнішого смаку, бажано використовувати соус. Якщо це виявиться соус барбекю, необхідно вибирати з кількох варіантів:

  • оцтовий;
  • гірчичний;
  • томатний.

Але томатний соус поділяється ще на дві категорії. Він пропонується легкого та важкого типу. Назва соусу свідчить, який у ньому використовується основний інгредієнт. Але додатково там можуть бути ще різні спеції. Крім них, можуть виявитися і фруктові соки. У результаті на полицях у магазині може виявитися більше десятка різних різновидів соусу барбекю.

Необхідно пам’ятати і про те, що барбекю соус може використовуватися не тільки в вигляді приправи і маринаду, але ще й заливки. Це відмінно підходить для приготування страв (запікання) із рубаної свинини, курки, яловичини. Але важливо і те, що така приправа чудово підходить ще й для картоплі фрі. Такий соус можна приготувати і самостійно, підібравши найбільш прийнятну основу.

Важливі нюанси

Сендвічі, смажені курячі крильця або інша м’ясна страва виявиться смачнішою, якщо додатково використовувати гострий соус у вигляді барбекю. Але щодо нього потрібно знати кілька важливих фактів.

  1. Поживні якості залежать як від інгредієнтів, що використовуються, так і способу приготування.
  2. Дослідження показали, що вживання даного соусу благотворно впливає на здоров’я.
  3. Можлива поява алергії, що найчастіше спостерігається під час використання томатного соусу.
  4. При виборі обов’язково треба вивчати склад, щоб там не було синтетичних барвників і підсилювачів смаку.

Кожна людина повинна знати, що в неї зазвичай викликає алергічну реакцію. Крім помідорів у складі цієї приправи може бути соя або пшениця.

Можна виділити кілька пунктів, які говорять на користь соусу барбекю. Найважливішою перевагою вважається збалансований смак. Крім різкуватого томатного присмаку обов’язково присутні димні нотки або нотки копчення. Друга важлива перевага — можливість використання відразу після покупки. Немає необхідності щось додавати чи готувати, соус пропонується у готовому вигляді. Але потрібно дивитися на упаковку, бо вона може відрізнятись. У будь-якому випадку, навіть якщо немає холодильної установки, соус барбекю дозволяється зберігати до півроку, тільки температура має бути в межах від 0 до +20 градусів. І дуже важливо, щоб на упаковку не потрапляли прямі сонячні промені. За потреби, залежно від смакових уподобань, можна додавати майонез.

Подпишитесь на Телеграм Моя Одесса telegram ico!

Нажмите , чтобы читать в Фейсбуке!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: