Як вибрати безпечний дитячий візок

10:09  |  27.10.2023
Як вибрати дитячій візок
Новини компаній

Дитячі візочки відрізняються кольорами, розмірами, віковим призначенням і вартістю. Звісно ж, усім батькам хочеться оточити своє маля красивими речами, тому, вибираючи коляску, часто багато уваги приділяється саме дизайну. Не можна сказати, що цей параметр не є важливим. Проте звертати на нього увагу слід чи не в останню чергу, бо головними є критерії безпеки дитини. 

Габарити та призначення

Вибираючи дитячий транспорт, потрібно враховувати вік малюка, його вагу та зріст. Є спеціальні люльки для немовлят, що забезпечують комфортне та безпечне лежаче положення. Із часом, коли дитина підростає, можна купити дитячий візок прогулянкового типу. Або ж можна вибрати універсальну модель, яка легко адаптується під вікові потреби дитини.

Стійкість

Слід враховувати, що діти дуже активні та рухливі, тому візок має надійно тримати рівновагу за таких умов. Оптимальний варіант — це широка рама коліс та невисоке розташування люльки чи сидіння. Надійність можна досить легко перевірити прямо в магазині: під час натискання на ручку візок не має перевертатися. Якщо ж за таких дій починається сильне коливання конструкції, то краще вибрати іншу модель.

Гальма

Є різні типи гальм. Проте головною залишається вимога до їхньої ефективності та зручності використання. Наприклад, коляски з гальмами на колесах, що приводяться в дію натисканням на педаль. Це дає змогу зафіксувати транспортний засіб одним рухом ногою. Додатково потрібно звертати увагу, чи захищена гальмівна система від випадкового розблокування. Самовільне зняття з гальм становить загрозу для безпеки дитини.

Ремені

Як тільки малюк починає сидіти, набувають актуальності ремені безпеки. П’ятиточкова система є найбільш надійною та комфортною. Добре, якщо є м’які накладки, завдяки яким ремені не будуть давити та натирати.

Вага

Коли в процесі використання візок не потрібно буде переносити в руках, цей параметр не грає важливої ролі. Наприклад, якщо сім’я проживає в приватному будинку, то враховувати потрібно тільки його ширину, щоби він без проблем проходив у двері. Що ж стосується мешканців багатоповерхівок, які змушені носити транспорт сходами, то вага грає особливу роль. До того ж найчастіше робити доведеться це мамі. Тому оптимальним варіантом стане вибір легкої моделі. Великий асортимент якісних дитячих візків представлено на сайті Алло.юа в Одесі.

Особливості конструкції

Тривала прогулянка з дитиною не спричинятиме непотрібного навантаження на спину, якщо ручка розташована на рівні талії або трохи нижче. Тому потрібно мати можливість регулювати положення ручки, адже з малюком можуть гуляти дорослі різного зросту. Важливо, щоб всередині коляски не було дрібних деталей (кнопок, прикрас тощо), які можуть потрапити в дихальні шляхи. Вибирайте дитячий візочок відповідально — і насолоджуйтеся приємними та веселими прогулянками зі своїм малюком.

Подпишитесь на Телеграм Моя Одесса telegram ico!

Нажмите , чтобы читать в Фейсбуке!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: