Єгор Грушин – одеський композитор, що працює у Львові 

9:35  |  11.02.2022
Егор Грушин, Одесса

Єгор Грушин – талановитий музикант, який підкорює серця українських глядачів по всій країні, народився в теплій Одесі, однак наразі музику творить у Львові. Про те, яким був творчий шлях митця, про його власне бачення звуку та мелодії і про настанови молодим митцям – розповідаємо сьогодні в матеріалі.

Становлення митця

Єгор Грушин – український композитор та піаніст родом з Одеси, народився 2 квітня 1993 року. Вже в дитинстві хлоп’я зацікавилося музикою та всім, що було дотичним до неї. Музикант згадує, що вмів грати на фортепіано ще до того, як пішов навчатися, а взірцем для нього стала сестра, яка відвідувала музичну школу. Притому Єгор не був кімнатним хлопчиком. Окрім музики, він цікавився футболом, а також обожнював проводити час з друзями.

У свої 7 років Єгор з сім’єю переїхав до Нової Каховки, де юнак провів дитинство та підліткові роки і закінчив там музичну школу з відзнакою. 2011 рік для Єгора стає переломним, адже тоді хлопець рушає до Львова на запрошення музиканта Андрія Бочка.

Група “Illusions” та перші успіхи

Саме у Львові молодий музикант дає перший сольний концерт, і в цьому йому допомагає Яків Матвійчук – продюсер відомого фестивалю Західфест, що проходить біля села Родатичі.

“Я був юним і дивився на все, що відбувалось довколо мене, в той період дуже захопливо. Можливо, та моя юнацька віра в те, що це мій шлях і моя доля, що попереду все складеться добре, дозволили мені пройти перші важкі десять років мого творчого шляху”, – коментує свій перший концерт Єгор Грушин.

Музика Єгора припала до душі не тільки львів’янам, тож згодом піаніст створює власну групу “Illusions” разом з віолончелісткою та, по сумісництву, з коханою Роксоланою Пахолків та товаришем Андрієм Бочком.

Читайте також: Оксана Линів – перша жінка-диригент Опери австрійського Ґраца

У 2011 році натхненний музикою піаніст влаштовує всеукраїнський тур, тоді ж у чоловіка виникає ідея створення дебютної платівки. Перший альбом “Inside” група випустила в 2012 році, і оскільки записи були зроблені не на професійному обладнанні – музику розповсюджували безкоштовно через мережу Інтернет.

Чималу славу та любов глядачів отримав альбом “Dominicano” та “Once”. До слова, про закулісся створення першого було знято документальний фільм. Водночас під час туру “Once” Єгор Грушин потрапив до ТОП-100 найвпливовіших людей Львівщини.

 Згодом був створений альбом “Absolution”, який, на відміну від “Inside”, записувався на професійному студійному обладнанні. Завдяки ініціативі музиканта був заснований акустичний фестиваль “Lviv Acoustic Fest”, на якому творча молодь мала змогу зіграти на одній сцені зі своїм кумиром. В різний час на фестивалі виступали Pianoбой, Vivienne Mort, Один в каное та інші.

Читайте також: Мері Фуртас: як львівська дизайнерка одягла Аріану Ґранде та Кендалл Дженнер

Кохання, фільми та пандемія

Своє кохання музикант зустрів у Львові – саме дружина та талановита віолончелістка Роксолана, за словами піаніста, перша підтримувала його ідеї та ініціативи. Дует цієї пари з перших нот захоплює щирістю – музика, в якій кожен інтерпретує щось своє, знайшла відклик в очах і серцях тисячі глядачів, зокрема навіть в кіно. Так, трек Єгора Грушина можна почути в фільмах “Жива” та “Finita la tragedia”.

Життєве кредо

“У мене є певний перелік своїх власних принципів та переконань. Можливо, вони і формують усі мої вчинки. Я дуже не люблю лицемірство та несправедливість”

Окремо слід зазначити, що викликом для багатьох митців стала пандемія, яка принесла як фінансову шкоду, так і моральну. Ми дізналися думку артиста про події 2020 року.

“Два роки майже не було концертів ні в кого з артистів, зараз тільки починає все відроджуватись, але невідомо, скільки на це потрібно буде часу. Якщо великі артисти мають ресурси, щоб декілька років перечекати і за той час просто працювати над новим матеріалом, то такі артисти, як я – постраждали дуже сильно. До пандемії моя концертна діяльність приносила мені 80% з усіх моїх доходів, і в один день це все зникло”, – говорить музикант.

Читайте також: День Святого Валентина: романтичні ресторани та бари Нью-Йорка

Попри те, незважаючи на важкі часи, музикант не втрачав час даремно, і вже навесні 2022 року починається концертний тур пініста з презентацією нового альбому “In Time”, подробиці можна дізнатися за посиланням. Дебют відбудеться у Львові 1 березня. Не забуває Єгор і про рідну для нього Одесу. Він неодноразово виступав у нашому місті, а тому слідкуйте за афішами, що сповіщають про культурні події.

Крім того, час від часу, спеціально для підписників на “Patreon”, митець виконує онлайн-концерти, тож, ставши “патроном”, ви маєте змогу насолоджуватись музикою навіть вдома за чашкою кави або келихом ігристого.

І наостанок, ми публікуємо пораду від Єгора Грушина для початківців у музиці, втім вона підійде і для інших сфер.

“Вирішіть для себе, чи це дійсно ваш життєвий шлях. І якщо це так – тоді завжди вірте у себе і реально оцінюйте свої можливості. Не треба себе недооцінювати. І переоцінювати теж”.

Подпишитесь на Телеграм Моя Одесса telegram ico!

Нажмите , чтобы читать в Фейсбуке!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: